0
0
0

Види покриттів мийок для кухні. Яке покриття вибрати?

Види покриттів мийок для кухні. Яке покриття вибрати?

Мийка - один з найважливіших предметів на кухні, без неї неможливо уявити жодну кухню. Адже навіть якщо Ви не любите готувати, то все одно доведеться час від часу використовувати її. Крім таких основних параметрів мийки як матеріал, його товщина, форма і спосіб установки, варто звернути увагу на дуже важливий параметр, а саме покриття мийки, особливо якщо ми говоримо про найпопулярніші мийки з нержавіючої сталі. Популярність мийок з нержавіючої сталі обумовлена ​​можливістю вибору з великого асортименту. Існує безліч форм кухонної раковини, тут і квадратні, і прямокутні, круглі, овальні і навіть трапецієподібні мийки, також вони відрізняються по товщині матеріалу, від 0,4 мм до 3,0 мм, що дозволяє значно заощадити, ціна залежить і від покриття мийки . І сьогодні я розповім Вам які існують види покриттів кухонних мийок.

  • Поліроване покриття (Polish) - глянцеве гладке покриття, в ньому навіть можна побачити своє відображення. Завдяки поліровці, поверхня мийки дуже схожа на дзеркало. Блискуче покриття відмінно поєднується з улюбленими усіма хромованими змішувачами. Але за блиск потрібно платити, на «поліш» покритті добре видно висохлі краплі від води, тому для підтримки зовнішнього вигляду необхідно після кожного використання протирати поверхню. Також на полірованій поверхні дуже помітні дрібні подряпини, які точно з'являтися в процесі використання мийки. Тому особливою популярністю дане покриття зараз не користується, що, на мою думку і на краще.


  •  Сатинове покриття (Satin) - злегка шорстке матове покриття, не таке блискуче як «поліш», але теж не погано поєднується з хромованими змішувачами і кухонними аксесуарами. На сатиновій поверхні не так помітний вапняний наліт від води і подряпини. Зараз це найпопулярніший варіант мийок, так як він позбавлений від проблем полірованого покриття, а за ціною є майже ідентичним.


  •  Декор (Décor) - рифлене матове покриття, наноситься штампованим методом на поверхню мийки. Майже не залишається слідів від води, не боїться дрібних подряпин, відмінно підходить під будь-який дизайн кухні та змішувач.

  • Мікро-декор (Micro Décor) - рифлене матове покриття, як і декор, але тільки з більш дрібним розміром точок. За рахунок більшої щільності точок, відмінно протистоїть дрібним подряпин, і не залишає слідів від дотиків і висохлих крапель води. Але значно дорожче сатинового або полірованого покриття.

  • Брашрованна поверхня (Brash) - набираюче популярність матове покриття, яке досягається за рахунок техніки спрямованого шліфування поверхонь шляхом нанесення великих рівномірних подряпин-рисок в заданому напрямку. Після обробки мийки з нержавіючої сталі таким способом, на поверхні виходить характерний «штриховий» візерунок. Забруднення або дрібні подряпини не видно на таких мийках, для мене це покриття саме практичне, і якщо Ви зараз стоїте перед вибором мийки для кухні, варто звернути увагу саме на нього. Зараз браширування використовується в мийках серії handmade (мийки зроблені зварним способом), вони набагато товстіші і плюс зовні покриті шумоізоляцією.

  • PVD покриття (вакуумне напилення) - на поверхню мийки у вакуумній камері наносять шар іншого металу, доведеного до пароподібного стану. Зараз є в двох дуже популярних кольорах, це чорний металік і бронза. Такі мийки не бояться ударів, відшарування покриття не буде, так як воно пов'язане з ним на рівні молекул. Мікро-подряпини на такому покритті матиме той-же колір, що і виріб.

Сподіваюся мені вдалося зрозуміло пояснити Вам про покриття мийок, і пам'ятайте, навіть якщо через кілька років Ви будете робити косметичний ремонт, то стільниця і мийка швидше за все, замінюватися не буде, тому краще не економити на кухонній мийці.